I mistr pekař si musí někdy odpočinout. Jsme na chvíli v dovolenkovém módu, ale 400g ořechovou a malinovou granolu pro vás máme napečenou. Od 25.7. pro vás budeme péct i vše ostatní.

Jak a z čeho se vyrábí granola Proud Mary

Jak a z čeho se vyrábí granola Proud Mary?

Když já jim dám ovsa, oni skáčou hopsa

Ne nadarmo jsou tato slova v lidové písničce a po ovsu tam skáčou vraný koně. Proč? Oves je totiž perfektním zdrojem energie a mimo další benefity obsahuje spoustu vitamínů a minerálních látek (vitamíny E, B, draslík, hořčík, železo a další).

Po naší granole můžete klidně skákat taky, protože oves, nebo přesněji ovesné vločky, jsou její hlavní složkou.

Jak vznikají ovesné vločky?

Oves se sklízí z polí na konci léta nebo na podzim. Poté se očistí od nečistot a suší se pro lepší skladovatelnost. Nakonec se zrna rozválcují do plochých vloček. Do Proud granoly používáme klasické i bezlepkové ovesné vločky v BIO kvalitě, které dovážíme z Německa.

Jak a z čeho se vyrábí Proud Mary granola
Jak a z čeho se vyrábí Proud Mary granola

Proces výroby granoly Produ Mary

Zakládáme si na použití těch nejkvalitnějších surovin, na čerstvosti a ruční práci. Proto granolu pečeme v menších várkách v malé výrobně kousek od Prahy.

Ovesné vločky smícháme s ořechy a semínky, zalijeme přepuštěným máslem Ghí a osladíme javorovým sirupem a panelou. Všechno důkladně promícháme, rozprostřeme na plechy a pomalu pečeme v troubě. Během pečení směs ještě několikrát promícháme, aby byla granola upečená dozlatova ze všech stran

Vzniká tak úžasně křupavá a voňavá granola. V Proud Mary si nezahráváme s konzervanty, náhražkami ani éčky. Co ale přidáváme, tak tajnou směs koření, která zvýrazňuje a propojuje všechny chutě, které jsou v granole obsaženy.

Proč nepečeme víc granoly najednou?

Mohli bychom upéct klidně tři hromady, ale to nechceme. Milujeme kvalitní čerstvé suroviny. Pečení granoly po malých várkách zajistí, že vy ji průběžně odebíráte a my ji postupně dopékáme čerstvou

Co je panela?

Granolu sladíme kromě javorového sirupu i panelou, která je zdravější než třtinový cukr, přestože se také vyrábí z cukrové třtiny. Jak je to možné? Vzniká sušením cukrové šťávy, čímž si zachovává více živin. Zůstává v ní melasa, která se při výrobě třtinového cukru částečně odděluje a oproti klasickému bílému cukru má 50× více minerálních látek. Panela je pro slazení granoly ideální i díky její lehce karamelové chuti.

Lyofilizované ovoce, hobliny belgické čokolády nebo celé kusy ořechů

Granolu Proud Mary dávkujeme do balíčků ihned po vychladnutí, kdy do ní ještě přidáváme velké hobliny belgické čokolády, mrazem sušené ovoce nebo další ingredience. Když zalijete mlékem nebo jogurtem v granole Malina čokoláda mrazem sušené maliny, chutnají jako byste je právě utrhli.

Milujeme kvalitní čokoládu, tak proč dělat kompromisy v Proud Mary? Používáme do granoly všechny 3 druhy kvalitní belgické čokolády. Mléčnou, bílou i hořkou ochutnáte třeba v Triple Chocolate.

Ořechy sekáme jen do krémů!

Úplně první byla na e-shopu Ořechová granola, kde ořechy opravdu pracně hledat nemusíte. fJsou tam v takovém množství, že vás to až překvapí. Pro statistiky ořechová granola obsahuje 35 % ořechů. A navíc velké kusy vcelku! Žádné sekání, to si necháváme pro výrobu lískooříškových krémů. Křupnete si tak do makadamových, vlašských a pekanových ořechů, kešu, pistácií, lískáčů i mandlí. 

Dostali jste chuť na granolu? Mrkněte se na naši nabídku v e-shopu nebo nám napište jakou příchuť byste tady rádi našli. Vyrábíme totiž i limitované edice, ze kterých se občas stane i adept do stálé nabídky – jako například Granola Piňa Colada!

Jak a z čeho se vyrábí Proud Mary granola

LOVELY, TASTY, CRUNCHY

Záznamy nebyly nalezeny...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz